מעט לעת-מבחר מכתבי עת

shaarיזום והפקה: נילי דגן
מלקט ועורך: רון דהן
הכנסת תכנים ועיצוב: שרית שץ

נשאלת השאלה: בעולם דיגיטלי שבו מסך המחשב הוא פלטפורמה
לפרסום שירים וסיפורים לכל אחד, מה החשיבות של כתבי עת לספרות?
האם, כמו בעבר, הקהילה הספרותית מתרכזת סביב כתב עת על מנת
לגלות "מה חדש" ומה התחדש בספרות הישראלית?
התשובה לכך מורכבת.

עֵירוּבִין היא סדרת קבצי ספרות ואמנות בעריכת אמיר eruvinמנשהוף, רונה ברנס ושי מנדלוביץ', הרואים אור בירושלים. הקבצים מערבים שירת מקור, סיפורת ומסות, כמו גם ראיונות מקיפים עם משוררים צעירים, וחשיפה של יוצרים ויצירות הרחוקים מהקהל הישראלי.

קראו עוד

מגזין אגודת הסופרים moznaim August17 Front
בעריכת מתן חרמוני

גיליון מס' 4 – עורכת אורחת פרופ' אביבה דורון
המשתתפים בחוברת יוצרים פסיפס מרתק של סופרים, משוררים וחוקרים מצבעיה המגוונים של הקשת הישראלית. הם מציגים גישות שונות ומצוויים בשלבי חיים שונים, מצעירי המשוררים ועד "חכמי השבט."

קראו עוד

גליון י"א של כתב העת לשירה וספרות 'עתר' בנושא 'מקדש'.atar front

בעריכת סיון ואבישר הר-שפי

"עתר" הנו כתב עת צעיר ואיכותי היוצא ביוזמת החוג לספרות במכללה האקדמית הרצוג וכולל שירה, פרוזה ואמנות פלסטית.
כתב העת אוגד מיצירתם של כותבים צעירים וותיקים ממגוון עולמות ושואף לגעת ברובדי העומק של ההתרחשויות והזרמים המחוללים את החיים הפרטיים והציבוריים.

Attachments:
Download this file (ATAR.pdf)ATAR.pdf

כתב העת "עכשיו" כרך 75 עוסק כולו בשירה שנכתבה
במאה ה-21 ומציע מעין סיכום ביניים למשוררים החשובים של התקופה.achshav

בזמנים בהן שולטת מגדריות אופנתית שטחית, מסתכן אדם אחד שהספרות העברית חשובה לו ב"דון-קישוטיות" ומכריז על החשובים שביוצרי המאה ה-21 עד כה מבחינת האיכות האובייקטיבית של שירתם.
מאיה בז'רנו, אילנה יֹפה, ישראל אלירז, אריק א', אנה הרמן, חגית גרוסמן, עמוס אדלהייט, יהודה ויזן, עודד כרמלי, אופיר משרקי, דרור אלימלך, רחל חלפי, יואב עזרא, גילית חומסקי ועוד משוררים מוכרים רבים...

קרא  עוד

שיתוף פעולה בין האתר של נילי דגן לעיתון Irael today
"ישראל היום" מביא כאן שירים שנבחרו ממדור סופ"ש שירה, במת שירה מרכזית באתר, ומתפרסמים בגיליון ששי של עיתון "ישראל היום" במדור הספרות בעריכת עומר לחמנוביץ.

קרא עוד

 

בעריכת רותם נועםnoam tomer

נועם רותם, עורך-עיתונאי, עו"ד ומשורר. יליד אילת. נולד לבית של עיתונות וכתיבה. אביו, יצחק נועם, שימש במשך עשורים ארוכים ככתב 'דבר', 'הארץ' ו'קול ישראל' באילת. ביחד עם אמו פועה ייסדו השניים בשנת 1962, את המקומון הראשון בישראל 'ערב ערב באילת', שחגג ב-2013 51 שנות הוצאה לאור.

 

 

קרא עוד

שיתוף פעולה בין האתר של נילי דגן לעיתון 77 iton 77
הוליד מדור חדש

מבחר מסופ"ש שירה

קרא עוד

עיתון 77 הוותיק יוצא, ברציפות, מאז שנת 1977. iton 77 1973
במהלך השנים התארחו בגיליונותיו יוצרים רבים מתחום הספרות העברית. כתב העת מקפיד על רמה גבוהה של שירה, סיפורת ביקורת ועיון, כמו גם על שילוב בין כותבים וותיקים לקולות צעירים וחדשים.

 

קרא עוד

כתב העת שבו גיליון 26-27 shvo26

בפתח הגיליון החדש של כתב העת שבו מבית הוצאת אבן חושן, ישנו מאמר של העורך ובעל ההוצאה עוזי אגסי ובו הוא מוביל מהלך אסתטי וטוען כי יצירת האמנות היא "מבנה טעון מתחים בצורות שונות ובאיזון משתנה. נלמד שהיצירה משופעת למעשה מפעולת הגומלין של הסביבה ושל היוצר." קריאה הגיליון מלמדת כי אנחנו נמצאים כאן בישראל, אך גם באירופה של מילוש, ת.ס אליוט וניקולה מדזירוב.

מתוך ההקדמה מאת העורך דרור בורשטיין:halicon1
זהו גיליון 100 של כתב העת לשירה 'הליקון', ואנו מציינים אותו במבחר של מאה שירים שבחרו מאה ושניים משוררים, סופרות, מתרגמות וחוקרי ספרות.
הסיבה לכך שיש יותר בוחרים משירים: שני שירים נבחרו, כל אחד מהם, על ידי שני משוררים.
עריכת הקובץ הזה היתה חוויה מרגשת, מפני שבימי העבודה חשתי כמצוי בתוך קהילה ספרותית.

 

קרא עוד

 

מקף – מבחר משני הגליונות החדשיםmakaf safrut

כתב העת מקף, על אף היותו חדש בספירה הספרותית שלנו מצליח להפתיע בשני אופנים:

* נושא הגיליון השני – דיאלוג עם אלוהים.
* בגלל ריבוי פניות החליטו העורכים הראשיים יואב איתמר וחני שטרנברג להוציא לאור גיליון כפול הכולל את גיליון 2 בעריכתם וגיליון מוסף בעריכת עורך אורח - שועי רז.
*כך יוצא שלמעשה, מקבל הקורא שני גיליונות עמוסים בכל טוב שירה, סיפורת, מסה ויצירות אמנות הקשורים לדיאלוג עם בורא עולם.

המוטיבציה הראשונית להקמת "הו!" ב–2005 היתה רצון להשיב Ho8
את מעמדה של האוּמנות כבסיס איתן לַיצירה ולשים דגש על שליטתו של המשורר בכֵליה הטכניים של אמנותו, וצורך בהעמדת דור חדש של משוררים ושל סופרים שהרדיפה אחר הרייטינג הספרותי ורשימות רבי המכר היא מהם והלאה.

קרא עוד

גג - כתב עת לספרות של איגוד כללי של GAG 27 סופרים בישראל
חורף 2012, גיליון 27

גיליון מספר 27 מוקדש לשירת שנות האלפיים בשירה העברית ומאגד בתוכו 32 משוררים ומשוררות.
מתוך "דבר העורך" ד"ר חיים נגיד : "מדי עשרים או שלושים שנה נולדת משמרת חדשה בשירה העברית, ומדי עשור או שניים לאחר שהופיעה, נולד הצורך באנתולוגיה שתכנס תחת קורת גג אחת מבחר יצירות שלה. זו גם מטרתה של חוברת גג החדשה. וייאמר מייד, אין כאן יומרה להציג תמונת רוחב של כל שירת שנות האלפיים, כי צרה היריעה מהכיל".

כתב העת דקה 7 בעריכת ערן צלגוב, dakaבועז יניב ורוני הירש.

זה המוטו המופיע בפתח כל גיליון של דקה:
מותר (ואפילו מומלץ) לשכפל, להעתיק, לצלם, להקליט, לתרגם, לאחסן במאגר מידע, לשדר או לקלוט בכל דרך או בכל אמצעי אלקטרוני, אופטי או מכני או אחר, להקריא בקול רם מול קהל יושב או עומד או מעורב, במקומות סגורים או פתוחים, בכל עונות השנה, וגם באלה הבאות אחר כך ־ כל חלק שהוא מהחומר שבכרך זה. מאידך, שימוש מסחרי מכל סוג שהוא בחומר הכלול בגיליון זה אסור בהחלט ללא אישור מפורש מהיוצרות והיוצרים.

הגיליון הנוכחי של דקה מבקש להציג שירה "חדשה" ומאתגרת שפה הנובעת מהדרישה לשינויים חברתיים שנצעקה בישראל בשנה החולפת.
בולטים במקוריותם פרסום שני יומנים, אחד מתל אביב בימי המחאה החברתית ואחד מקהיר, מלב מחאת כיכר תחר'יר.
לפניכם טעימה קטנה מהגיליון, חמישה שירים של חמישה משוררים המשתתפים בחוברת.

 

 

כתב העת מעין יוצא החל משנת 2005 ומציע את עצמו כ"חלון maayanראווה לשירה חדשה", רדיקלית ואוונגרדית. מעין מודפס ב 4000 עותקים לגיליון ,וגליון ממוצע של מעין הוא בן 144 עמודים.

גיליון מעין 8 הניתן יחד עם מגזין האמנות ה"חדש והרע" ומגזין הקולנוע "מערבון", מארח עשרות משוררים: ערן הדס, תהל פרוש, אהרון שבתאי, ג'ק קרואק, שגיא אלנקוה, אהד פישוף, יעקב ביטון, מיכל דר, יהושע סימון, ראג'י בטחיש, רומן באימבאיב, יודית שחר, דנה לובינסקי, רועי צ'יקי ארד, מיכל אגסי, תומר גרדי, מרחב ישורון, ועוד רבים ומצוינים.

כתב העת הבה להבא מנסה לנסח תמונה שירית עתידנית have lehabe
שאינה "מדברת" עם שירת המאה ה – 20 ואינה דבוקה לקונטקסט הלוקאלי, העכשווי, החברתי בישראל.
קריאה בשירים ובמאמרים בכתב העת מייצרת חוויה שלעתים גובלת בסוריאליזם. משחקי שפה, משמעויות תלושות ואקספרמנטליות מנחים את הקורא לאורך ולרוחב הגליון.

קרא עוד

כתב עת לשירה יהודית ישראליתmashiv haruach

מג/ חורף תשע"ד

עורכים: עמיחי חסון ושמואל קליין

"משיב הרוח" הוא כתב עת לשירה יהודית-ישראלית, שנוסד בקיץ תשנ"ד (1994), ומתאפיין באורינטציה תרבותית המושפעת מעולם הטקסטים היהודי. כתב העת יוצא לאור שלוש פעמים בשנה, ומלבדו פועלים במסגרת "משיב הרוח" גם כיתת השירה "מזמור" ופסטיבל שנתי, "ימי אהבה לשירה", המתקיים בירושלים. 

 

קרא עוד

 

כתב העת "שבילים", שנוסד נותן שביל לרב-תרבותיות המאפיינת shvilim
את החברה הישראלית ולמגוון מעגלי הזהויות של היוצרים המשתתפים בו, כמו גם למגוון היצירה האמנותית על כל סוגיה וסוגותיה.
המוטו של "שבילים" הוא אותנטיות המבע והיענות לקול הפנימי וניתובו לשביל ייחודי המשקף את עולם ה"אני" החד-פעמי, תוך הקשבה למגוון הקולות היוצרים ולהפגשת השביל הייחודי של כל יוצר בצמתים של שבילי יצירה.

קרא עוד