שירים בתיאטרון

בעריכת דודו אלהררimage 1457949

שירים מתוך הצגות תיאטרון בישראל

שירים ופזמונים רבים המושרים בפי-כל נוצרו במקורם בעבור עולם התיאטרון. שירים אלה נועדו לשרת את עלילת המחזה כמו גם להעשיר את אופני הביטוי של הדמויות. ברבות הימים ניתקו חלק מן השירים האלה מצור מחצבתם, קיבלו חיים אחרים עצמאיים והפכו ללהיטים בזכות עצמם. ישנם מחזות זמר מצליחים, המועלים מחדש מדי פעם בפעם, שעיקרם הוא השירים, וישנם מחזות לתיאטרון שהשירים בהם משמשים לוויית-חן ואתנחתא להפוגה במחזה. מכל מקום, רבים משירי התיאטרון שייסודם על קרשי הבמה הישראלית התגבשו מעצמם לנכסי צאן ברזל של הזמר העברי בישראל.

חזרה לדף הראשי "מיזמים ואירועים"

השיר לקוח מהצגת התיאטרון הקאמרי "תעלולי נאסר א דין" nasar-a-din
שהועלתה בשנת 1953 בכיכובו של אריק לביא. בשנת 1965 הועלה המחזמר שוב בתיאטרון העממי של א. דשא (פשנל) בכיכובו של חיים טופול

השיר לקוח מן ההצגה "סנונית בחוף מיומבה" kol-orloginמאת יהושע (יוש) הלוי שהועלתה בתיאטרון 'הבימה' בשנת 1957 בבימויו של שרגא פרידמן. יוש הלוי, ימאי בעצמו ששירת בפלי"ם, כתב מחזה מהווי הימאים של אותם שנים,

השיר המונומנטלי הזה לקוח מתוך ההצגה "פונדק הרוחות" pundakשכתב נתן אלתרמן והועלה בתיאטרון הקאמרי בשנת 1962, בכיכובה של חנה מרון. ההצגה הועלתה 127 פעם ועוררה מהומה בעקבות ביקורתו של חיים גמזו ב"הארץ" שגמז אותה. 

השיר לקוח מההצגה 'אגדה בחולות' שהועלתה agadaבתיאטרון המחול 'ענבל' בשנת 1979. היצירה הכוריאוגרפית הופקדה בידיה של רינה שרת הבימוי של יוסף (פפו) מילוא והמוסיקה נכתבה על-ידי יוני רכטר.

השיר לקוח מן ההצגה "ראיון בלי-לה-לו" שהוצגה בתיאטרון Shoshana Damariלי-לה-לו בשנת 1945 בכיכובה של שושנה דמארי. את השיר כתב נתן אלתרמן והלחין משה וילנסקי.

מילים: נתן אלתרמןALTERMAN-KAISTZ
לחן: סשה ארגוב

השיר לקוח מספר השירים האחרון שפירסם נתן אלתרמן בשנת 1965 – 'חגיגת קיץ'.