אחינועם ניני

 איכות קלאסית וניקיון צלילי מאפיינים את יצירותיה של noa nini
אחינועם ניני הן בשירתה היפה והן במנגינותיה המוקפדות. לחנים לא מעטים שלה נכתבו במשותף עם אמן הגיטרה גיל דור שאיתו היא יוצרת ומופיעה כבר למעלה משני עשורים.

ילדותה ונעוריה עברו עליה כישראלית בניו-יורק. היא עלתה וצמחה כמוסיקאית גם משורשים של הורים ישראלים מן העדה התימנית וגם מכל שקלטו אוזניה במוסיקה האמריקאית.

בהקדמה שכתבה לשיר "הילדה עם הצמות" של גרשון פרנסקי היא שרה – "אני זוכרת לפני שנים ילדה קטנה וצוחקת, מעל כתפיךָ סיפור ושיר – הייתָ שר לי בשקט... היֹה היתה לי ילדה קטנטונת..." משמע, למרות היותה בנכר, שמרה המשפחה על ישראליותה ואחינועם גדלה על סיפורים ושירים ישראליים ככל ישראלי בישראל. אם נוסיף נופך של תימניות מתחייבת נקבל תמהיל נפלא של מזרח מערבי או מערב מזרחי המייחד את המוסיקה של אחינועם בִּשדה "מוסיקת העולם".

 

קישורים חיצוניים

ויקיפדיה

 

אבל אהבה – מאיר ויזלטיר. שירה: אחינועם ניני ומאיר בנאי

 

עקרה – רחל. לחן משותף עם גיל דור

 

הסתיו בלעדיו – נתן יונתן. לחן משותף עם גיל דור

 

חזרה לדף הראשי "מלחיני משוררים - שבט התשעה"